Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Υπάρχει τελικά πραγματική φιλία μεταξύ γυναικών;

 


Υπάρχει ένα ερώτημα, που πάντα μας κάνει να αισθανόμαστε λίγο περίεργα και να νιώθουμε ότι δεν πρέπει να το αναλύσουμε. Αυτό το ερώτημα έχει να κάνει με τη φιλία.

Οι γυναίκες είναι λίγο περίεργες με αυτό το θέμα και δεν είναι λίγες οι φορές, που τα κάνουν θάλασσα πάνω σε αυτό.

Τα χαρακτηριστικά της φιλίας, για κάποιες, είναι μερικά τηλεφωνήματα ενδιαφέροντος ή και μερικά e-mails.

Κάποιες φορές περιορίζονται απλά σε ευχές, σε διάφορες εορταστικές επετείους κτλ.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, η αξία, που δίνουμε στη φιλία και στον άνθρωπο, που έχουμε απέναντι μας, προέρχεται από τα ακόλουθα:


  • Η τάση να επιθυμούμε το καλύτερο για τη φίλη μας
  • Συμπάθεια και κατανόηση
  • Ειλικρίνεια σε περιπτώσεις, που είναι δύσκολο να ειπωθεί η αλήθεια. Συνήθως οι άλλοι το αποκρύπτουν
  • Αμοιβαία κατανόηση και συμπόνια. Δυνατότητα για να υποστήρίξουμε συναισθηματικά τη φίλη μας
  • Η απόλαυση της παρέας της
  • Εμπιστοσύνη
  • Θετική αμοιβαίοτητα, που βασίζεται στο δούναι και λαβείν και των δύο μερών.

Αγάπη και ευγένεια στη πράξη. Βλέπωντας την περιβόητη λίστα, μπορείτε να κάνετε ένα τηλέφωνο ή ακόμα και να στείλετε ένα απλό μήνυμα για να θυμάστε τους ανθρώπους, που αγαπάτε και νοιάζεστε.

Μεταφέρετε τις ανάγκες σας και πείτε τους, να κάνουν το ίδιο. Τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα και οι προσδοκίες των μερών θα βγούν στην επιφάνεια. Εκεί θα δείτε ποσό ισορροπείτε και τι αναγκές πραγματικά καλύπτωνται. Είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα σε μια φιλία.

Εξασκείστε τους ακουστικούς σας ''μύες''. Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνετε σιωπηλή και με ενεργητική διάθεση, όταν σας μιλάει η καλύτερη φίλη σας. Εκεί θα δείξετε τον σεβασμό στη σχέση σας.

Να είστε αυθεντικές και ο εαυτός σας. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα για σας, να νιώθετε άνετα και να εκμυστηρεύεστε και κάποιες μύχιες σκέψεις στη φίλη σας. Πως θα σας εμπιστευθεί και η ίδια. Εδώ λειτουργεί το ρητό: κάνε στον άλλο, ότι θέλεις να σου κάνει και αυτός.

Εκφράστε την αγάπη σας και τον ενθουσιασμό σας σε κάθε τι θετικό, που παρατηρείται να αλλάζει, πάνω της εξωτερικά ή εσωτερικά. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα, από το να επιβεβαιώσετε στον άνθρωπο, που αγάπατε, ότι αξίζει.

Τελειώνοντας να πούμε το συμπέρασματικά ότι τα παραπάνω χαρακτηριστικά ανήκουν και στο τομέα των ερωτικών σχέσεων. Δεν είναι τυχαίο αυτό, που λέγεται ''ότι η φιλία είναι ένας έρωτας δίχως φτερά''.

 

perierga120.blogspot.com////

Comments