Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Γιατί τα ψηλά κτήρια έχουν κόκκινα φώτα πάνω τους;

Αυτά τα κόκκινα φώτα ονομάζονται φώτα προειδοποίησης αεροπλοΐας (aircraft warning lights).

Τα φώτα προειδοποίησης αεροπλοΐας είναι διατάξεις φωτισμού που είναι προσαρτημένες σε ψηλές κατασκευές και χρησιμοποιούνται ως μέτρο αποφυγής συγκρούσεων. Τέτοιες συσκευές καθιστούν τις ψηλές κατασκευές πιο ορατές στα αεροσκάφη και συνήθως χρησιμοποιούνται τη νύχτα, αν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτά τα φώτα πρέπει να έχουν αρκετή φωτεινότητα για να είναι ορατά σε αρκετή απόσταση γύρω από την κατασκευή.

Αυτά τα φώτα βρίσκονται γενικά σε οποιαδήποτε ψηλή κατασκευή, όπως πύργοι, δεξαμενές νερού που βρίσκονται σε ψηλά υψόμετρα, πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας, καμινάδες, ψηλά κτίρια, γερανοί και ανεμογεννήτριες. Πιο χαμηλές κατασκευές που βρίσκονται κοντά στα αεροδρόμια μπορεί επίσης να απαιτούν φωτισμό.

Τα κόκκινα φώτα χρησιμοποιούνται συνήθως σε αστικές περιοχές, δεδομένου ότι είναι ευκολότερο για τους πιλότους να τα εντοπίζουν από ψηλά. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν διάφοροι τύποι φώτων που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως. Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) θέτει πρότυπα, που συνήθως υιοθετούνται παγκοσμίως, για την απόδοση και τα χαρακτηριστικά των φώτων αυτών.

perierga120.blogspot.com////

Comments