Ο λόφος με το μεγαλύτερο όνομα!





Στη Νέα Ζηλανδία, βρίσκεται ένας λόφος που έχει ιδιαίτερα μεγάλο όνομα.

 Ο λόφος είναι γνωστός ως «Taumata whakatangi hangakoauau o tamate turi pukakapiki maunga horo nuku pokai whenua kitanatahu», που μεταφράζεται ως «ο λόφος, όπου ο Ταματέα, ο άνθρωπος με τα μεγάλα γόνατα, που σκαρφαλώνει στα βουνά, παίζει μουσική με το φλάουτο για την αγαπημένη του». Για λόγους συντομίας βέβαια, ο λόφος λέγεται και Ταματέα.

Perierga.gr - Ο λόφος με το μεγαλύτερο όνομα!


Το Ταματέα έχει κατακτήσει Ρεκόρ Γκίνες ως ο λόφος με το μεγαλύτερο όνομα στον κόσμο. Το όνομα αποτελείται από 85 γράμματα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες εκδοχές του ονόματος του, που είναι ακόμη μεγαλύτερες, φτάνοντας τα 105 γράμματα.

Perierga.gr - Ο λόφος με το μεγαλύτερο όνομα!


Ο Ταματέα, από τον οποίο έχει ονομαστεί ο λόφος, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εξερευνητές της Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος έχει περιγραφεί σαν άλλος Μάρκο Πόλο. Σύμφωνα με το μύθο, ο Ταματέα ταξίδευε προς το Πορανγκάου, όταν συνάντησε μια φυλή την οποία έπρεπε να πολεμήσει για να φτάσει στον προορισμό του. Κατά τη διάρκεια της μάχης ο αδελφός του σκοτώθηκε. Ο Ταματέα θρήνησε τον αδερφό του για ημέρες, για αυτό και κάθε πρωί που ξυπνούσε, έπαιζε με το φλάουτο μια συγκεκριμένη μελωδία στη μνήμη του.