Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Τα 4 πιο παράξενα και μοναδικά νησιά του κόσμου!



Αυτά τα νησιά δεν είναι σαν αυτά που ξέρεις! Είναι μοναδικά!

Όταν σκέφτεσαι διακοπές, είμαι σίγουρος ότι σκέφτεσαι κάποιο εξωτικό νησί, ωραίες παραλίες και ήλιος να σε λούζει με τις ακτίνες του. Υπάρχουν, όμως, και κάποια νησιά που έχουν ιδιαιτερότητες!



1. Νησί των Φιδιών



Νομίζω ότι μπορείς να καταλάβεις από που έχει πάρει το όνομά του. Το νησί αυτό είναι σπίτι της Χρυσής Οχιάς. Το πιο δηλητηριώδες φίδι στον κόσμο. Μάλιστα, εκτιμάται ότι υπάρχει ένα τέτοιο φίδι, ανά τετραγωνικό μέτρο του νησιού! Για αυτό και οι αρχές τις Βραζιλίας έχουν απαγορεύσει την είσοδο στο νησί αυτό.

2. Νησί Μπουβέ





Το πιο απομακρυσμένο νησί στον κόσμο. Βρίσκεται στο πιο βόρειο άκρο του Ατλαντικού Ωκεανού, και έχει ανακαλυφθεί αρκετές φορές από διάφορους εξερευνητές. Τελικά, το όνομά του το πήρε από τον Jean-Baptiste Charles Bouvet de Lozier. Με τις ακραίες πολικές θερμοκρασίες και το κρύο που επικρατεί, νομίζω ότι δε θα είναι στη λίστα σου με τα νησιά που θα πρέπει να επισκεφτείς!


3. Το νησί Vulcan



Κρατήσου γιατί έχεις πολλά να θυμάσαι και να καταλάβεις! Στις Φιλιππίνες, λοιπόν, υπάρχει μία λίμνη. Η λίμνη Τααλ. Μέσα σε αυτή υπάρχει ένα νησί που ονομάζεται Vulcan Taal! Στη μέση αυτού του νησιού, υπάρχει άλλη μία λίμνη, που στην πραγματικότητα είναι ο κρατήρας ενός ηφαιστείου που έχει γεμίσει με νερό. Σε αυτή τη λίμνη, υπάρχει ένα Το νησί Vulcan!


4. Fort Carroll




Το νησί αυτό κατασκευάστηκε από τον στρατό των ΗΠΑ. Αποτελεί, πλέον, μία όαση για τα πουλιά της περιοχής και ανήκει σε έναν ιδιώτη! Μάλιστα, ήθελε να το μετατρέψει σε νησί ψυχαγωγίας με καζίνο, ξενοδοχείο και εστιατόριο, αλλά δεν μπορεί λόγω των διαφόρων ειδών πουλιών που το έχουν εποικίσει.
perierga120.blogspot.com////

Comments