Εντυπωσιακές εικόνες των 15 μεγαλύτερων ερήμων στον κόσμο... 🥫🥫🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍🐍



Σε διάφορα μέρη του κόσμου βρίσκουμε καταπληκτικές ερήμους που είναι εκπληκτικές για το μέγεθός τους. Σε αυτήν τη λίστα, σας δείχνουμε, ταξινομημένα από το μικρότερο στο μεγαλύτερο, πού είναι το μεγαλύτερο και ποια είναι η επέκτασή του. Επιπλέον, σας δείχνουμε μοναδικές εικόνες. Ποια είναι η μεγαλύτερη έρημος στον κόσμο;

15. Έρημος Karakum



Στα τουρκικά, το Karakum σημαίνει μαύρη άμμο. Αυτή η έρημος βρίσκεται στην Κεντρική Ασία, συγκεκριμένα στο Τουρκμενιστάν. Είναι σύνηθες να βλέπεις βοοειδή από καμήλες, Καθώς και σουσλίκ, ένα είδος σκίουρων. Καλύπτει μια έκταση 284.900 km².




14. Έρημος Sonoran

Η έρημος Sonoran ονομάζεται επίσης τρελός έρημος και βρίσκεται μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού. Σε αυτό ζουν τα seris, α αυτόχθονες ομάδες της οποίας η γλώσσα δεν έχει σχέση με καμία άλλη. Έχει έκταση 311.000 km².




13. Μεγάλη αμμώδης έρημος

Το άλλο χαρακτηριστικό έρημο του Australia είναι η μεγάλη αμμώδης έρημος, με 360.000 km². Σε αυτό, οι βροχοπτώσεις είναι πιο άφθονες από ό, τι σε άλλες περιοχές του ίδιου τύπου, καθώς μπορεί να ξεπεράσει τα 300 mm ετησίως σε ορισμένες περιοχές.



12. Μεγάλη έρημος Βικτώριας

Στη νότια Αυστραλία βρίσκεται η έρημος της Μεγάλης Βικτώριας, η οποία έχει έκταση 424.000 km². Μερικές πόλεις ζουν σε αυτό αυθεντικό. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτά, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σε αυτό το άρθρο: Αυστραλιανοί αυτόχθονες: οι αυτόχθονες φυλές της χώρας.
 



11. Έρημος Τσιουάουαν


Η έρημος Chihuahuan, στα 450.000 km², είναι η μεγαλύτερη στη Βόρεια Αμερική. Οι θερμοκρασίες το καλοκαίρι κυμαίνονται μεταξύ 35 και 40 ºC, αλλά το χειμώνα είναι πολύ χαμηλότερες.
 



10. Συριακή έρημος

Στο βόρειο τμήμα της αραβικής χερσονήσου, συγκεκριμένα στη Συρία, την Ιορδανία και το Ιράκ, βρίσκουμε τη συριακή έρημο. Σε αυτό βρίσκεται η Palmira, μια αρχαία πόλη που δηλώνεται Παγκόσμια Κληρονομιά από την UNESCO, αλλά αυτό, τα τελευταία χρόνια, έχει καταστραφεί ορισμένα από τα μέρη της. Περιλαμβάνει περίπου 500.000 km².



9. Τρίψτε την έρημο al-Jali

Η έρημος Rub al-Jali βρίσκεται μέσα στην αραβική έρημο. Πρόκειται για μια σχεδόν ακατοίκητη περιοχή, εκτός από ορισμένους αυτόχθονες πληθυσμούς, καθώς η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 55 ºC. Σε αυτό υπάρχουν αμμόλοφοι ύψους έως 300 μέτρων. Έχει έκταση 650.000 km².
 



8. Παταγονική έρημος

Η έρημος της Παταγονίας βρίσκεται στη Νότια Αμερική, συγκεκριμένα στην Αργεντινή και σε ορισμένες περιοχές της Χιλής. Έχει έκταση 670.000 km². Σε αυτό μπορείτε να βρείτε μερικά διατηρημένα σπηλιά ζωγραφική.
 



7. Καλαχάρι

Στη νοτιοδυτική Αφρική, βρίσκεται η έρημος της Καλαχάρι, η οποία εκτείνεται σε περισσότερα από 930.000 km², στη Μποτσουάνα, τη Ναμίμπια και τη Νότια Αφρική. Είναι επίσης γνωστό ως το κόκκινη έρημος λόγω του χρώματος της άμμου του.
 



6. Έρημος της Λιβύης

Η έρημος της Λιβύης βρίσκεται μέσα στη Σαχάρα, ειδικά στα βόρεια, στο Αίγυπτος, Λιβύη και Σουδάν. Στο εσωτερικό βρίσκουμε επτά οάσεις, καθώς και αρχαίους ηφαιστειακούς κρατήρες. Έχει έκταση 1.100.000 km².



5. Έρημος Γκόμπι

Ανάμεσα στα βόρεια της Κίνας και στα νότια της Μογγολίας συναντάμε την έρημο Γκόμπι, με 1.295.000 km². Στο εσωτερικό του βρίσκουμε πολλές πόλεις μέσω των οποίων Δρόμου του Μεταξιού, ένα σημαντικό εμπορικό δίκτυο. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να διασχίσετε αυτήν την περιοχή με το τρανς της Μογγολίας.



4. Αραβική έρημος


Αυτή η έρημος βρίσκεται στην αραβική χερσόνησο και έχει 2.330.000 km². Διαδίδεται σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και το Ιράκ.



3. Σαχάρα

Η Σαχάρα είναι η έρημος ζεστός μεγαλύτερο στον κόσμο. Βρίσκεται στη Βόρεια Αφρική και καλύπτει περισσότερα από 9.065.000 km² σε XNUMX διαφορετικές χώρες. Αν θέλετε να μάθετε ενδιαφέροντα γεγονότα για αυτόν, προτείνουμε το ακόλουθο άρθρο: 15 εκπληκτικές περιέργειες για την έρημο της Σαχάρας.
 



2. Αρκτική

Παραδόξως, η Αρκτική θεωρείται έρημος, καθώς οι βροχοπτώσεις δεν ξεπερνούν τα 200 mm ετησίως. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο και βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Γης.


Έχει σχεδόν 14 εκατομμύρια km² και σε αυτό συναντάμε διαφορετικά είδη ζώων, όπως η πολική αρκούδα. Επί του παρόντος, το μεγαλύτερο πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα είναι η απόψυξη που προκαλείται από την αύξηση των θερμοκρασιών.


1. Ανταρκτική

Η Ανταρκτική είναι η μεγαλύτερη έρημος στον κόσμο, καθώς έχει έκταση 14.000.000 km ² Και, όπως στην Αρκτική, οι βροχοπτώσεις δεν υπερβαίνουν τα 200 mm ετησίως.


Ανταρκτική: η μεγαλύτερη έρημος στον κόσμο