Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Αυτά είναι τα πιο μυστηριώδη μέρη στον κόσμο! 🚏 🛣️ 🛤️ 🛢️ ⛽🚨 🚥 🚦 🛑 🚧





 Καταρράκτες από αίμα, πέτρες που κυλάνε, κάστρα από βαμβάκι και άλλα θαύματα της φύσης και του ανθρώπου. Κάποια είναι ακόμα ανεξήγητα.

Φαινόμενα που αψηφούν τη λογική και τους νόμους της φύσης. Τοπία που μοιάζουν να ξεπήδησαν από παραμύθι. Νησιά όπου ο ήλιος δεν δύει ποτέ. Πράγματα που ο άνθρωπος προσπαθεί να εξηγήσει, αλλά ακόμα δεν μπόρεσε. Ποιο είναι το μεγαλύτερο μυστήριο;

ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ, ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

Νερό κόκκινο σαν αίμα τρέχει πάνω στον κατάλευκο πάγο κάνοντας το πανέμορφο αυτό σκηνικό σχεδόν ανατριχιαστικό. Βιολόγοι και ειδικοί περιβαλλοντολόγοι που ερεύνησαν το φαινόμενο κατέληξαν πως το χρώμα προκαλείται από τα υψηλά ποσοστά σιδήρου και θείου που περιέχει το νερό, το οποίο προέρχεται από μια υπόγεια λίμνη. Το δεύτερο μυστήριο του καταρράκτη είναι πώς οι μικροοργανισμοί καταφέρνουν να ζουν σε αυτόν υπό αυτές τις συνθήκες.



ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΛΟΦΟΣ, ΜΟΝΚΤΟΝ, ΚΑΝΑΔΑΣ

Εδώ και 80 χρόνια κανείς δεν έχει κατορθώσει να λύσει το μυστήριο του λόφου που αψηφά τον νόμο της βαρύτητας. Αν σταματήσεις το αυτοκίνητό σου στη βάση του λόφου, αυτό θα αρχίσει να κυλάει μόνο του προς την κορυφή.

ΣΑΡΤΣΕΙ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Το νησί αυτό απλώς δεν υπήρχε πριν από το 1963, όταν η έκρηξη ενός ηφαιστείου το έκανε να αναδυθεί από τη θάλασσα. Το 1967 πήρε τη σημερινή μορφή του.

ΒΡΑΧΟΙ MOERAKI, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ

Έχουν περίμετρο μέχρι και 4 μέτρα, βρίσκονται στην παραλία Koekohe και φαίνεται σαν κάποιος να πέταξε εκεί αυτές τις τεράστιες μπάλες. Πρόκειται απλώς για συστατικά του χώματος της περιοχής τα οποία σκλήρυναν στη διάρκεια εκατομμυρίων ετών.

LONGYEARBYEN, ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Σε αυτό το σημείο του κόσμου, στο αρχιπέλαγος των νησιών Svalbard, μεταξύ 20 και 23 Αυγούστου κάθε χρόνο ο ήλιος δεν δύει ποτέ.

ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ, ΤΟΥΡΚΙΑ

Τα έχουν αποκαλέσει «κάστρα από βαμβάκι. Το εντυπωσιακό τοπίο δημιουργήθηκε από την εναπόθεση ασβεστούχων αλάτων από τις ιαματικές πηγές της περιοχής εδώ και χίλια χρόνια.

RACETRACK PLAYA, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Στον πυθμένα μιας αποξηραμένης λίμνης στην Κοιλάδα του Θανάτου, οι πέτρες κινούνται αφήνοντας πίσω τους ίχνη. Διάφορες θεωρίες έχουν διατυπωθεί για να εξηγήσουν το φαινόμενο, καμία δεν έχει επαληθευτεί.

ETERNAL FLAME FALLS, ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Στο Chestnut Ridge Park διαρρέει μεθάνιο από μια σχισμή στο βράχο. Όταν κάποιος ανάψει φλόγα δίπλα του, το μεθάνιο αναφλέγεται και καίει μέχρι να σβήσει τη φωτιά ο καταρράκτης.

ΠΑΝΤΑΝΑΛ, ΝΟΤΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Σε αυτόν τον ονειρικό υδροβιότοπο με τα χιλιάδες χρώματα της φύσης ζουν άγρια ζώα, ψάρια και πουλιά, σε ένα τοπίο που συναγωνίζεται σε ομορφιά τον Αμαζόνιο.

ΝΑΟΣ ISE GRAND, ΙΑΠΩΝΙΑ

Θεωρείται ο πιο ιερός θρησκευτικός τόπος στη χώρα και η πρόσβαση στα κτίριά του είναι περιορισμένη. Κάθε κτίσμα, ακόμα και η γέφυρα της περιοχής, καταστρέφονται και ξαναχτίζονται κάθε 20 χρόνια, όπως προστάζει η σιντοϊστική παράδοση για την αναγέννηση.

perierga120.blogspot.com////

Comments