Ποια είναι η αδερφή του Σλούκα που... ξέσπασε χθες για τον Κώστα - Σε ποιες ομάδες έπαιξε (pics)

 



Ο Κώστας Σλούκας μπορεί να είναι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, όμως η πρώτη της οικογένειας που ντύθηκε στα πράσινα ήταν η αδελφή του, Αναστασία! Το Sportal σας θυμίζει ποια ήταν η διεθνής γκαρντ που πέρασε 7 χρόνια στα πράσινα.


Βέβαια, το δελτίο του Κώστα Σλούκα με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν το πρώτο που εκδόθηκε στην οικογένειά του με τον σύλλογο της Αθήνας. Αντιθέτως, το πρώτο «πράσινο» δελτίο της οικογένειας ανήκε στην αδερφή του, Αναστασία, η οποία πέρασε 7 χρόνια με το τριφύλλι στο στήθος.

Ας θυμηθούμε όμως ποια ήταν η Αναστασία Σλούκα ως παίκτρια, αλλά και από πού πέρασε, πριν αποφασίσει να απέχει (για την ώρα τουλάχιστον) από τα παρκέ.

Αναστασία Σλόύκα

Η 30χρονη γκαρντ (21/1/1993) ξεκίνησε το μπάσκετ λόγω του μεγάλου της αδερφού, με την ίδια, όπως και ο Κώστας, να ξεκινά την πορεία της στον Μεγάλο Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης. Μάλιστα εκεί είχε… λάμψει από μικρή, καθώς έδειξε πως το μπασκετικό ταλέντο είναι… οικογενειακή υπόθεση.

Την περίοδο 2006-07 ψηφίστηκε στην καλύτερη πεντάδα του All Star Game Kορασίδων, όπου συμμετείχε με την ομάδα της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. και τον Ιανουάριο του 2008 ήταν η νικήτρια του διαγωνισμού τριπόντων στο 25ο Τουρνουά Χριστουγέννων Κορασίδων «Πέτρος Καπαγέρωφ», που διεξήχθη στο Μεσολόγγι.

Πλέον είχε φτάσει η ώρα για το βήμα παραπάνω, με την Αναστασία Σλούκα να δίνει τα χέρια με τον Άρη το 2008, σε ηλικία μόλις 15 ετών!

Αναστασία Σλόύκα

Φόρεσε τα κίτρινα μέχρι και το 2011, έχοντας αγωνιστεί ακόμη και στο EuroCup, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει σειρά. Ο «Τάφος του Ινδού» αποτέλεσε σταθμό για την Αναστασία Σλούκα, καθώς πέρασε εκεί 6 σερί χρόνια, κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα του 2013. Κορυφαία της σεζόν με τον Παναθηναϊκό ήταν η 2014-15, όταν και μέτρησε 6.8 πόντους μέσο όρο.

Το καλοκαίρι του 2017, υπέγραψε στην ομάδα του Αθηναϊκού, πριν επιστρέψει ξανά στον Παναθηναϊκό το 2018. Έμεινε στις πράσινες μέχρι και το 2019, όταν και αποχώρησε για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για προσωπικούς λόγους.

Αναστασία Σλόύκα

Το καλοκαίρι του 2019 υπέγραψε στην ομάδα του Άρη, βοηθώντας στην προσπάθεια της ομάδας να ανέβει στην Α1, ενώ έμεινε στο «Παλέ» μέχρι και το 2021.

Τον Ιούλιο του 2021 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα της στον Γ.Σ. Ηλιούπολης και την Α2, ενώ ακολούθησε το 2022 η Αγία Παρασκευή που ήταν και η τελευταία της ομάδα.

Να σημειώσουμε πως έχει υπάρξει αρχηγός της Εθνικής Νέων Γυναικών, ενώ έφτασε και στο επίπεδο των Γυναικών.

Την φετινή σεζόν η Αναστασία Σλόύκα απέχει από τα παρκέ, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το αν θα αποσυρθεί, καθώς δεν έχει επίσημα ανακοινώσει κάτι. Αν το αποφασίσει πάντως, με το πολύ καλό σουτ που διαθέτει, θα βρει… χτες συμβόλαιο!