ΦΡΑΓΜΑ CRAIG GOCH, ELAN VALLEY



Το φράγμα Craig Goch είναι ένα φράγμα από τοιχοποιία στην κοιλάδα Elan της Ουαλίας και δημιουργεί το ανώτερο τμήμα των ταμιευτήρων της κοιλάδας Elan. Συχνά ονομάζεται φράγμα κορυφής. Η κοιλάδα Elan είναι μια κοιλάδα ποταμού που βρίσκεται στα δυτικά του Rhayader, στο Powys της Ουαλίας, μερικές φορές γνωστή ως "Welsh Lake District". Η συνολική έκταση της κοιλάδας είναι 70 τετραγωνικά μίλια (180 km2) λίμνης και υπαίθρου. Η κοιλάδα Elan φημίζεται για τα γραφικά της τοπία.

Το φράγμα Craig Goch άρχισε να χτίζεται το 1897 και ολοκληρώθηκε το 1904. Βρίσκεται σε ύψος 1040 ποδιών (317 μέτρα) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο κύριος σκοπός του φράγματος και των άλλων ταμιευτήρων είναι να τροφοδοτούν το Μπέρμιγχαμ με νερό. Μια υδροηλεκτρική γεννήτρια 480 kW άρχισε να λειτουργεί στο φράγμα το 1997. Αν θέλετε να εξερευνήσετε μερικά νέα μέρη και να απολαύσετε τα υπέροχα τοπία και το εκπληκτικό κτίριο, τότε σας προτείνουμε να πάτε στο Φράγμα Craig Goch. Είναι ένα από τα πιο όμορφα και ασυνήθιστα φράγματα από όλο τον κόσμο. Αυτό το μέρος θα σας αφήσει χωρίς λόγια και θα σας ξετρελάνει.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές υπέροχες φωτογραφίες του φράγματος Craig Goch που θα σας συνεπάρουν. Επίσης, αυτές οι εκπληκτικές φωτογραφίες θα σας κάνουν να νιώσετε σαν να είστε εκεί και να απολαύσετε αυτή τη στιγμή. Εάν είστε λάτρεις των παλιών φραγμάτων, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε τον Craig Goch στη διάρκεια της ζωής σας. Επίσης, αυτές οι φωτογραφίες θα σας κάνουν να επιθυμείτε να επισκεφτείτε το φράγμα Craig Goch μια μέρα. Αυτό το μέρος θα σας αφήσει χωρίς λόγια και θα σας ξετρελάνει.

Φράγμα Craig Goch, Elan Valley


Φράγμα Craig Goch, Elan Valley


Φράγμα Craig Goch, Elan Valley


Φράγμα Craig Goch, Elan Valley


Φράγμα Craig Goch, Elan Valley


Φράγμα Craig Goch, Elan Valley


Φράγμα Craig Goch, Elan Valley