Σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας και της Ιταλίας, το σερβίρισμα της σαλάτας μετά το κυρίως πιάτο είναι ο κανόνας. Και όσο περίεργο κι αν σας ακούγεται, η κατανάλωση της σαλάτας μετά το δείπνο μπορεί να κρύβει σημαντικά οφέλη για την υγεία.
Γιατί πρέπει να τρώτε τη σαλάτα σας μετά το δείπνο
Υπάρχουν πραγματικά ορισμένα οφέλη από αυτή την κοινή πολιτιστική πρακτική. Για αρχή, η σαλάτα περιέχει λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες που μπορούν να διευκολύνουν την πέψη ενός μεγάλου γεύματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για όποιον έχει δυσκολία στην πέψη του τελευταίου γεύματος της ημέρας ή σε όσους τείνουν να αντιμετωπίζουν δυσκοιλιότητα και άλλες πεπτικές ενοχλήσεις. Το Italian Garden επισημαίνει, επίσης, ότι το γαρνίρισμα της σαλάτας με βάση το ελαιόλαδο ηρεμεί το στομάχι καθώς το ελαιόλαδο βοηθά στην παραγωγή πεπτιδίων του γαστρεντερικού συστήματος, τα οποία βοηθούν το σώμα να αφομοιώσει την τροφή.
Ένας άλλος λόγος για να κρατήσετε τη σαλάτα για το τέλος είναι να ελέγχετε καλύτερα τις μερίδες που τρώτε κατά τη διάρκεια του κυρίως πιάτου, αναφέρει το Swirled. Μπορεί να καταλήξετε να τρώτε λιγότερο για να εξοικονομήσετε χώρο για τη διατροφική γροθιά της σαλάτας. Αυτό οδηγεί σε ένα ακόμη πλεονέκτημα – εάν θέλετε να απέχετε από την κατανάλωση ζαχαρούχων και επιδορπίων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μετά το δείπνο, η κατανάλωση μιας σαλάτας αντ ‘αυτού μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε αυτές τις λιγούρες μακριά. Μπορείτε ακόμη να πασπαλίσετε μερικά αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς από πάνω για να προσθέσετε λίγη γλυκύτητα σαν επιδόρπιο. Σημειώστε ότι η σαλάτα δεν χρειάζεται να ακολουθεί αμέσως το κυρίως πιάτο, ενώ μπορείτε πάντα να την κρατήσετε για εκείνες τις δύσκολες ώρες πριν τον ύπνο.