Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Τα 7+1 περίεργα εστιατόρια του κόσμου!



1) Ithaa Restaurant, Μαλδίβες

7+1 περίεργα εστιατόρια του κόσμου -

Ithaa σημαίνει η «μητέρα του μαργαριταριού». Είναι χτισμένο 5 μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας στις υπέροχες Μαλδίβες. Το εστιατόριο φιλοξενεί έως 14 άτομα κάθε φορά.

Για να φτάσεις στο χώρο του φαγητού κατεβαίνεις μια σπειροειδή σκάλα που σε κάνει να νιώθεις ότι κατεβαίνεις περπατώντας στο βυθό. Το εστιατόριο ανήκει στο θέρετρο Conrad Maldives Rangali, και σου προσφέρει την μοναδική θέα του βυθού ενώ απολαμβάνεις το γεύμα σου.

2) The Disaster Café, Lloret de Mar, Ισπανία

7+1 περίεργα εστιατόρια του κόσμου -

Όταν ακούς το όνομα του «Καφέ η καταστροφή» τι σου έρχεται στο μυαλό; Όχι δεν είναι τόσο χαλιά ο καφές και το φαγητό, αλλά το όνομα είναι επηρεασμένο από τους σεισμούς. Γιατί; Το Disaster Café είναι ένα υπέροχο εστιατόριο με εκπληκτικό σχεδιασμό και μια ακόμη καλύτερη ιδέα πίσω από αυτό. Όσοι βρεθούν σε αυτό το καφέ μπορούν να δοκιμάσουν προσομοιωμένους σεισμούς με κλίμακα 7,8 Richter, μια μοναδική εμπειρία θα λέγαμε.

3) The Labassin Waterfall Restaurant, Φιλιππίνες

7+1 περίεργα εστιατόρια του κόσμου -

Το Labassin Waterfall Restaurant βρίσκεται στο San Pablo City στις Φιλιππίνες και αποτελεί μέρος του θέρετρου Villa Escudero. Εδώ θα απολαύσεις αυθεντική τοπική κουζίνα ακριβώς δίπλα σε έναν καταρράχτη, ενώ τα τραπέζια βρίσκονται κυριολεκτικά μέσα στο νερό.

4) Chillout Ice Lounge, Ντουμπάι

7+1 περίεργα εστιατόρια του κόσμου -

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε μία από τις πιο ζεστές χώρες, μπορείτε να βρείτε ένα εστιατόριο με το όνομα Ice Restaurant, αρκετά περίεργο από μόνο του. Όπως λέει και το όνομά του, το Chillout Ice Lounge είναι πλήρως κατασκευασμένο από πάγο! Με το καυτό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή, αυτή είναι μια εμπειρία που δροσίζει και θα σου μείνει αξέχαστη.

5) Fortezza, Medicea, Volterra, Ιταλία

7+1 περίεργα εστιατόρια του κόσμου -

Παλιό Ιταλικό φρούριο που μετατράπηκε σε φυλακή υψηλής ασφάλειας το 2006. Οι τρόφιμοι της φυλακής διοικούν το εστιατόριο που είναι ανοιχτό για το κοινό. Από την πρώτη στιγμή της λειτουργία του έγινε ανάρπαστο.

6) Robot Restaurant, Τόκυο, Ιαπωνία

7+1 περίεργα εστιατόρια του κόσμου -

Το Robot Restaurant είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα του Τόκιο. Συνδυάζει ρομπότ, δράκους, νίντζα, χορευτές με μπλε μαλλιά, ντραμς, πολλά φώτα νέον και πραγματικά δυνατή μουσική. Είναι η πιο παράξενη εμπειρία φαγητού που θα ζήσεις ποτέ.

7) Count Dracula Club, Βουκουρέστι, Ρουμανία

7+1 περίεργα εστιατόρια του κόσμου -

Εστιατόριο αφιερωμένο στον Κόμη Δράκουλα. Όταν βρεθείς στο «Club Count Drakula» θα μπεις για τα καλά στην μυθολογία του Κόμη δράκουλα και των βαμπίρ. ‘Όλα παραπέμπουν σε αυτό, από τους σερβιτόρους που είναι ντυμένοι σε στιλ του Κόμη Δράκουλα, τον φωτισμό, μέχρι και τα πιάτα.

Bonus +1 ) Las Vegas, ΗΠΑ

7+1 περίεργα εστιατόρια του κόσμου -

Ένα τρελό τρελό εστιατόριο με θέμα ιατρικό, όλα στο εσωτερικό θυμίζουν νοσοκομείο, οι σερβιτόροι/ρες είναι ντυμένοι γιατροί και νοσοκόμες 

perierga120.blogspot.com////

Comments