Η περίεργη ιστορία της γάτας που προέβλεψε τη βύθιση του Τιτανικού ⚓️⚓️⚓️⚓️🔱🐺 🐱

 





Στις 14 Απριλίου του 1912, όταν 2.240 άνθρωποι επέβαιναν στον Τιτανικό τη νύχτα που προσέκρουσε στο παγόβουνο, μαζί τους βρίσκονταν λίγο περισσότερα από 10 κατοικίδια.

Οι σκύλοι του πλοίου, που μόνο τρεις από αυτούς κατάφεραν να φύγουν ζωντανοί, έγιναν κι αυτά ένα μέρος της τραγικής ιστορίας του ναυαγίου.

Ωστόσο λιγότερα είναι γνωστά για την γάτα που βρισκόταν στο πλοίο κατά τις τελευταίες εβδομάδες της σύντομης ζωής του. Και όπως πολλά από τα στοιχεία της ιστορίας του Τιτανικού, η Jenny, η «γάτα του Τιτανικού», έχει μπει στη σφαίρα του θρύλου.

Η γάτα λοιπόν έγινε κάτοικος του πλοίου όσο αυτό βρισκόταν ακόμα στο Μπελφαστ. Ήταν η γάτα του πλοίου, κάτι που σημαίνει ότι τριγύριζε στα καταστρώματα ελεύθερα και σε αντάλλαγμα προσπαθούσε να κρατήσει των πληθυσμό των αρουραίων σε χαμηλά νούμερα. Αρχικά όλοι πίστευαν ότι βρίσκεται στο πλοίο. Και πως κανείς δεν την έβγαλε στην βάρκα, οπότε θεωρήθηκε ότι πέθανε.

Αλλά οι φήμες είπαν άλλα. Η νοσοκόμα Violet Jessop, που κατάφερε να βγει ζωντανή από τον Τιτανικό αλλά και άλλα δυο ναυάγια, είπε πως η γάτα είχε γεννήσει στις αρχές του Απρίλη, πριν το πλοίο φύγει για τη Νέα Υόρκη. Όσο βρισκόταν ακόμα στο πλοίο, είχε στρατοπεδεύσει σε μια γωνία της κουζίνας, οπού την φρόντιζε, μαζί με τα μικρά της, ένας Ιρλανδός θερμαστής που λεγόταν Joseph Mulholland.


Όπως αναφέρει η ιστορία, η Jenny δεν κράτησε τα μικρά της στο πλοίο για πολύ. Όταν ο Τιτανικός έφυγε από το Μπέλφαστ και έφτασε στο Σαουθάμπτον, για να προετοιμαστεί για το πρώτο του ταξίδι, ο Mullholland είδε τη γάτα να μεταφέρει τα γατάκια της στη στεριά ένα- ένα και να εγκαταλείπει το πλοίο. Το θεώρησε κακό οιωνό και παραιτήθηκε, ακολουθώντας τη γάτα στη στεριά. Λίγες ημέρες αργότερα τα ένστικτά τους βγήκαν αληθινά.


Η Jenny Κατάφερε να προβλέψει αυτό που σχεδιαστές και οι εργάτες του πλοίου έλεγαν πως ήταν αδύνατο. Εκτός από το ότι έσωσε τα γατάκια της και τον εαυτό της, η Jenny έσωσε και τη ζωή τουλάχιστον ενός μέλους του πληρώματος. Αυτή η αισιόδοξη ιστορία δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, αλλά όσο η αληθινή μοίρα της Τζένης παραμένει ένα μυστήριο, ο θρύλος της «γάτας του Τιτανικού» θα συνεχίσει να ζει.