Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Η μεγαλύτερη ευθεία σε δρόμο στην Ελλάδα - Πού βρίσκεται;




Οι εξορμήσεις με το αυτοκίνητο στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μία μικρή απόλαυση, καθώς οι δρόμοι έχουν εκσυγχρονιστεί και οι μετακινήσεις είναι πιο ασφαλείς από ποτέ. Τα μεγάλα έργα υποδομής και οι αυτοκινητόδρομοι έχουν μετατρέψει την οδήγηση σε κάτι πολύ ευχάριστο και ξεκούραστο για τον οδηγό.

Στη χώρα μας υπάρχουν αρκετοί δρόμοι που δυσκολεύουν ακόμα αρκετά τους οδηγούς. Σε αυτό ευθύνεται και η μορφολογία του εδάφους. Όμως, υπάρχουν και αρκετοί που τα αυτοκίνητα γράφουν τα χιλιόμετρα με μεγάλη ευκολία για τους οδηγούς.

Μία τέτοια τεράστια ευθεία υπάρχει σε ένα τμήμα του οδικού δικτύου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ευθεία στο εθνικό οδικό δίκτυο και η οποία βρίσκεται στην Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Θήβας. Η ευθεία αυτή φτάνει σε μήκος τα 16 χιλιόμετρα.

Στο σημείο εκείνο η οδήγηση είναι άνετη και ασφαλής, καθώς ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί κομμάτι ενός από τους πιο κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας. Παράλληλα, η Τροχαία πραγματοποιεί συχνούς ελέγχους για τα όρια ταχύτητας, καθώς αρκετοί είναι οι οδηγοί που μόλις βλέπουν την ευθεία, δεν αφήνουν το πόδι τους από το γκάζι.

Η επόμενη σε μήκος ευθεία στο οδικό δίκτυο της χώρας, δεν είναι σε κεντρικό άξονα, αλλά στον περιαστικό ιστό των Τρικάλων. Ο δρόμος αυτός συνδέει την πόλη με την Καλαμπάκα και το μήκος της ευθείας φτάνει στα 13,7 χιλιόμετρα.

Η τρίτη μεγαλύτερη ευθεία της χώρας καταγράφεται στην Κομοτηνή. Έχει μήκος 10 χιλιομέτρων και βρίσκεται στην κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη της Εγνατίας Οδού.
perierga120.blogspot.com////

Comments