14 ασυνήθιστα μέρη πάνω στη γη που είναι πολύ όμορφα για να υπάρχουν στ΄αλήθεια
\Ο κόσμος είναι ένα τεράστιο μέρος με πολλά υπέροχα θαύματα που ακόμη ανακαλύπτονται. Κάποια από αυτά είναι γεμάτα κόσμο ενώ ορισμένα δεν έχουν αποκτήσει τόση φήμη.
Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με 14 όμορφα και εκκεντρικά μέρη από όλο τον κόσμο που θα σας εντυπωσιάσουν.
#14 Η θερμή πηγή «Morning Glory» στο Εθνικό Πάρκο Γιέλοουστοουν
Chi Zhang
Πρόκειται για το πιο όμορφο στοιχείο του Εθνικού Πάρκου. Τα χρώματά του δημιουργούνται λόγω της ύπαρξης βακτηρίων και της ακμάζουσας θερμότητας. Έτσι, εμφανίζονται αυτές οι εντυπωσιακές αποχρώσεις. Η μπλε απόχρωση είναι αποτέλεσμα των θερμόφιλων βακτηρίων που ευδοκιμούν στην αποπνικτική ζέστη του νερού.
Arun Yenumula
Κατά τη διάρκεια των ετών, οι άνθρωποι έχουν πετάξει κέρματα, μπουκάλια και σκουπίδια στην πηγή μειώνοντας τη ροή της. Έτσι, τα κόκκινα και πορτοκαλί βακτήρια εμφανίστηκαν αντικαθιστώντας τα μπλε βακτήρια που αναπτύσσονται στο θερμότερο νερό, στο κεντρικό μέρος.
Arun Yenumula
Τα σκουπίδια σιγά-σιγά, μπλόκαραν μερικές από τις θερμικές διόδους, μειώνοντας τη θερμοκρασία της πισίνας. Αυτό επέτρεψε σε ορισμένα άλλα βακτήρια να εμφανιστούν προς τα άκρα. Δημιουργήθηκε ένα κόκκινο και κίτρινο δαχτυλίδι γύρω από το μπλε κέντρο. Αυτά τα χρώματα, κάνουν την πηγή ένα ουράνιο τόξο του νερού. Πρόκειται όμως για κάτι εύθραυστο μιας και τα κίτρινα βακτήρια εξαπλώνονται και τείνουν να κλείσουν στο κέντρο.
#13 Η μεγάλη μπλε τρύπα στην Μπελίζ
Avax News
Πρόκειται για μια μεγάλη υποβρύχια καταβόθρα στα ανοικτά των ακτών της Μπελίζ. Η τρύπα είναι κυκλικού σχήματος, με διάμετρο περισσότερο από 300 μέτρα και βάθος 124 μέτρα.
belizetravelmag
Διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια πολλών σημαντικών τεταρτοταγών παγετώνων, όταν η στάθμη της θάλασσας ήταν πολύ χαμηλότερα. Αναλύοντας τους σταλακτίτες που βρέθηκαν στην μεγάλη μπλε τρύπα, ανακαλύφθηκε πως σχηματίστηκαν πριν από 153.000, 66.000, 60.000 και 15.000 χρόνια. Όταν ο ωκεανός άρχισε να αυξάνεται και πάλι, η σπηλιά πλημμύρισε.
visithopkinsvillagebelize
Θεωρείται η μεγαλύτερη του είδους της σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί σπίτι για διάφορα είδη ψαριών και άλλων μορφών ζωής του νερού.
#12 Η γέφυρα φυσικού βράχου «Πουέντε ντελ Ίνκα» στην Αργεντινή
Chau Dog
Είναι ένα από τα πιο αξιόλογα φυσικά θαύματα. Είναι μια φυσική πέτρινη γέφυρα πάνω από το Ρίβερ Κέιβς και συγκεκριμένα βρίσκεται 2.720 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στη Μεντόσα. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι στους αρχαίους χρόνους, ο πάγος που κάλυπτε το ποτάμι και η στρώση χιονιού, δημιούργησαν ένα στήριγμα για το χιόνι, τη σκόνη και τα βράχια που έπεσαν με τις χιονοστιβάδες. Αυτή η γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μεντόσα, έχει πέτρινους τοίχους και απομεινάρια ενός παλιού κίτρινου χρώματος σπα.
taringa
Υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ορυκτών κοιτασμάτων που έχουν συλλεχθεί κάτω από τη γέφυρα. Επιπλέον, βρέθηκαν διατάξεις για θερμά λουτρά σε μια ασβεστολιθική δομή στο χρώμα της ώχρας. Είναι ένα από τα πιο διάσημα θερμικά κέντρα. Ο γεωλογικός σχηματισμός της γέφυρας Ίνκα στην Αργεντινή, είναι ένα παράξενο και ενδιαφέρον μέρος για τους λάτρεις της ιστορίας.
Avax News
Συνιστάται να μην χάσετε αυτό το φυσικό θαύμα της Αργεντινής, αν ταξιδέψετε στην επαρχία της Μεντόσα. Οι τοίχοι από βράχια καλύπτονται με φωτεινά πορτοκαλί και κίτρινα στρώματα βακτηρίων που παράγονται από φυσικές πηγές θείου.
#11 Η ροζ Λίμνη Χίλιερ στη Δυτική Αυστραλία
Australia / Facebook
Η λίμνη Χίλιερ βρίσκεται στο νησί Μίντλ, το μεγαλύτερο από τα νησιά και τις νησίδες που συνθέτουν το Αρχιπέλαγος Recherché στη Δυτική Αυστραλία. Πάνω από τη λίμνη εμφανίζεται ένα ροζ στρώμα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που τραβά την προσοχή.
Vusal Alekberov
Έχει μήκος 600 μέτρων και περιβάλλεται από άμμο και πυκνά δάση μελαλεύκης και ευκαλύπτου. Μια στενή λωρίδα από αμμόλοφους έχει καλυφτεί από τη βλάστηση που χωρίζει το Βόρειο από το Νότιο Ωκεανό.
Avax News
Το ροζ χρώμα οφείλετε στα φύκια που ακολουθούν τη διαδικασία αποχρωματισμού.
#10 Ο βράχος σε μορφή ελέφαντα στην κοιλάδα της Φωτιάς, στο Κρατικό Πάρκο της Νεβάδα
Avax News
Ο σχηματισμός του ψαμμίτη μοιάζει με ελέφαντα. Ο κορμός και η προβοσκίδα σχηματίζουν μια φυσική αψίδα με μορφή ελέφαντα.
valley-of-fire
Πρόκειται για έναν από τους πιο φωτογραφημένους φυσικούς σχηματισμούς στο παλαιότερο και μεγαλύτερο πάρκο της Νεβάδα, στην Κοιλάδα της Φωτιάς.
anotherangle
Όλος ο σχηματισμός θυμίζει το μεγάλο πλάσμα. Διαθέτει στρογγυλεμένο κεφάλι και λεπτό λαιμό, μακριά προβοσκίδα και μηρούς. Από ορισμένες γωνίες και με τις κατάλληλες σκιές, μπορούν να διακριθούν αφτιά, γόνατα και πλάτες. Η φύση είναι παράξενη.
#9 Η Πυραμίδα του Μπολ στην Αυστραλία
Avax News
Είναι μια μοναδική δομή γης που βρίσκεται στον Νότιο Ειρηνικό, κοντά στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας. Μοιάζει με ένα κάστρο που έχει βγει από τα βάθη του ωκεανού με όλη τη δόξα και τη μεγαλοπρέπεια του.
nexttriptourism
Η δομή αυτή είναι απομεινάρι ενός αρχαίου ηφαιστείου που αναδύθηκε από τον ωκεανό περίπου 8 εκατομμύρια χρόνια πριν. Το ψηλότερο σημείο είναι στο νησί Λόρντ Χάου, στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας με το ύψος να φτάνει τα 562 μέτρα.
Slate
Η Πυραμίδα του Μπολ αποτελεί καταφύγιο για τα πιο σπάνια έντομα στον κόσμο.
#8 Οι ογκόλιθοι Moeraki της Νέας Ζηλανδίας
Avax News
Πρόκειται για γεωλογικά θαύματα που προέκυψαν από τη διάβρωση των ιζηματογενών πετρωμάτων 65 με 13 εκατομμύρια χρόνια πριν. Σχηματίζονται από τη σταδιακή καθίζηση του ασβεστίτη για πάνω από 4 εκατομμύρια χρόνια. Αυτοί οι σφαιρικοί ογκόλιθοι, είναι διεθνώς σημαντικοί για την επιστημονική αξία τους και είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.
jeffcotner
Βρίσκονται στην παραλία Kohekohe, στην ακτή Όταγκο μεταξύ Μοεράκι και Χάμπντεν. Βρίσκονται διάσπαρτα ή σε ομάδες σε τμήματα της παραλίας που προστατεύονται.
deniseandbrian
Η βάση τους έχει δεχθεί επίσης διάβρωση λόγω του νερού της θάλασσας.
#7 Οι λόφοι Σοκολάτας του Μποχόλ στις Φιλιππίνες
stigsworld
Οι λόφοι Σοκολάτας είναι ένας γεωλογικός σχηματισμός και αποτελείται από τουλάχιστον 1.260 λόφους. Μπορεί να υπάρχουν ως και 1.776 που εκτείνονται σε μια έκταση άνω των 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Καλύπτονται από πράσινο χορτάρι που μετατρέπετε σε καφέ χορτάρι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου. Από αυτό προκύπτει και το όνομά τους.
travelchannel
Οι αρχαιολόγοι υποστήριξαν ότι οι Λόφοι σοκολάτας σχηματίστηκαν μέσω μιας διαδικασίας μεταμόρφωσης. Θεωρούν, πως χιλιάδες χρόνια πριν, το νησί της Μποχόλ καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από θάλασσα. Μια σειρά από ηφαιστειακές εκρήξεις προκάλεσε ανωμαλίες σε ορισμένους τομείς των θαλάσσιων στρωμάτων. Τα τρεχούμενα νερά επηρέασαν τις ανωμαλίες, δίνοντάς τους κωνικό σχήμα.
er
Όταν το νησί αναδύθηκε, διατήρησε την ανώμαλη επιφάνειά του. Η θεωρία αυτή, ενισχύθηκε πρόσφατα από ανασκαφές που έφεραν στο φως απολιθώματα θαλάσσιας ζωής ενσωματωμένα σε πετρώματα.
#6 Οι βράχοι που κινούνται, Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια
Avax News
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μυστήρια, είναι οι συρόμενες πέτρες στη λίμνη Ρέιστρακ Πλάγια (μια λίμνη με ξερό πυθμένα). Τα πετρώματα μπορεί να βρεθούν στο έδαφος με εμφανή τα σημάδια πίσω τους. Με κάποιο τρόπο, αυτοί οι βράχοι μετακινούνται και κόβεται ένα κομμάτι του ιζήματος κατά την κίνηση.
er
Οι βράχοι αυτοί μπορεί να είναι βότσαλα ως πέτρες 272 κιλών ενώ φαίνεται να κινούνται με δική τους πρωτοβουλία. Το φαινόμενο καταγράφηκε πρώτη φορά από τους ανθρακωρύχους τη δεκαετία του 1900. Το μόνο αποδεικτικό στοιχείο της δραστηριότητάς τους είναι μια σειρά από μεγάλες, περίπλοκες διαδρομές που αφήνουν στην ξεραμένη λάσπη της κοιλάδας.
wikipedia
Για έναν αιώνα, αυτά τα μυστηριώδη βράχια και τα μακριά, χαριτωμένα ίχνη τους, είχαν αφήσει άναυδους τους επισκέπτες και τους επιστήμονες. Οι ογκόλιθοι του μαύρου δολομίτη φαίνεται να κινούνται μόνοι τους, ολισθαίνοντας σε όλο τον επίπεδο πυθμένα της λίμνης. Κανείς δεν τα έχει δει ποτέ να κινούνται, μέχρι που οι ερευνητές έλυσαν οριστικά το μυστήριο με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.
#5 Η λίμνη Champagne στη Νέα Ζηλανδία
Avax News
Πρόκειται για μια θερμή πηγή που βρίσκεται εντός της γεωθερμικής περιοχής Waiotapu στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας. Το όνομα Champagne προέρχεται από τη συνεχή εκροή αερίου διοξειδίου του άνθρακα, που μοιάζει με φυσαλίδες σε ποτήρι με σαμπάνια.
tracinglight
Η θερμή πηγή σχηματίστηκε πριν από 900 χρόνια από μια υδροθερμική έκρηξη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας κρατήρας με διάμετρο 65 μέτρα και βάθος 62 μέτρα. Τα χρωματιστά ύδατα προέρχονται από το διοξειδίου του άνθρακα που βρίσκεται εκεί και σχηματίζει φυσαλίδες κοντά στην επιφάνεια, όπου η θερμοκρασία του νερού είναι 74 ° C.
travelphotoadventures
Στις άκρες της πηγής υπάρχει ένα λαμπρό πορτοκαλί χρώμα από τα πλούσια κοιτάσματα αντιμονίου που στερεοποιούνται από το κρύο νερό. Στα βράχια υπάρχουν επίσης υδράργυρος, θάλλιο, χρυσός και ασήμι.
#4 Το κύμα στην Γιούτα των ΗΠΑ
Avax News
Πρόκειται για ένα σχηματισμό βράχων που βρίσκονται κοντά στα σύνορα Γιούτα-Αριζόνα στο Εθνικό Πάρκο Παρια Κάνυον-Βερμίλιον στο οροπέδιο του Κολοράντο.
Είναι γνωστό στους πεζοπόρους και τους φωτογράφους για τις πολύχρωμες, κυματιστές μορφές που έχει. Απαιτείται σκληρή πεζοπορία για να φτάσει κανείς εκεί.
codrosu
Αυτός ο καταπληκτικός σχηματισμός κυμάτων είναι λαξευμένος φυσικός βράχος.
#3 Η Γιγαντιαία Λίμνη Κρατήρας
Avax News
Βρίσκεται σε ένα εθνικό πάρκο των ΗΠΑ, στο Νότιο Όρεγκον. Το επίκεντρο είναι η συγκεκριμένη λίμνη που αποτελεί την βαθύτερη των ΗΠΑ και είναι γνωστή για το βαθύ μπλε χρώμα της.
fineartamerica
Σχηματίστηκε από την κατάρρευση του Όρους Μαζάμα, ένα ηφαίστειο στο νότιο Όρεγκον που κάποτε βρισκόταν περίπου σε ύψος 3,35 χιλιομέτρων. Μια σειρά από καταστροφικές εκρήξεις γύρω στο 5.000 π.Χ, έκανε την κορυφή του όρους να πέσει στον κρατήρα με τη λάβα του. Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκε μια καλντέρα πλάτους 9,66 μέτρων.
justinsomnia
Με την πάροδο του χρόνου, τα χιόνια που έλιωσαν και η βροχή που συλλέχθηκε στον κρατήρα, σχημάτισαν μια λίμνη με βάθος 594,06 μέτρα. Είναι η βαθύτερη που υπάρχει στις ΗΠΑ, δεύτερη σε όλη τη Βόρεια Αμερική και 9η στον κόσμο. Με βάση τα στοιχεία του μέσου όρους βάθους, η συγκεκριμένη λίμνη είναι η βαθύτερη στο δυτικό ημισφαίριο.
#2 Το Εθνικό Πάρκο Ναμπούνκ στη Δυτική Αυστραλία
justinsomnia
Όχι πολύ μακριά από τις ακτές της νοτιοδυτικής Αυστραλίας, βρίσκονται χιλιάδες πυλώνες ασβεστόλιθου που υψώνονται από τη μετατόπιση της κίτρινης άμμου. Σε ορισμένα σημεία, φτάνουν μέχρι και 3,5 μέτρα ύψος. Μερικά είναι ακανόνιστα, αιχμηρά, ή με ύψος, ενώ άλλα μοιάζουν με επιτύμβιες στήλες. Αυτή είναι η έρημος των Πύργων στο Εθνικό πάρκο, περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ.
davidenoz
Οι καταπληκτικές δομές ασβεστόλιθου, δημιουργήθηκαν περίπου 25.000 έως 30.000 χρόνια πριν, όταν η θάλασσα υποχώρησε και άφησε πολλά θαλάσσια όστρακα. Με το πέρασμα το χρόνου, οι παράκτιοι άνεμοι απομάκρυναν την άμμο, εκθέτοντας τους πυλώνες στα καιρικά φαινόμενα.
Αν και ο σχηματισμός τους χρειάστηκε χιλιάδες χρόνια, έγιναν κυρίως γνωστά, τα τελευταία χρόνια. Στην έρημο βρέθηκαν αντικείμενα από Αβορίγινες τουλάχιστον 6.000 ετών. Αυτό δείχνει πως ήταν ορατοί περίπου 6.000 χρόνια πριν και καλύπτονταν με την μετατόπιση της άμμου πριν εμφανιστούν και πάλι τα τελευταία 100 χρόνια.
australiantraveller
Η τοποθεσία ήταν άγνωστη σε πολλούς Αυστραλούς μέχρι το 1960 που η περιοχή προστέθηκε στο Εθνικό Πάρκο Ναμπούνγκ. Σήμερα, δέχεται πάνω από 250.000 επισκέπτες ετησίως.
#1 Οι πυραμίδες Πωρόλιθου στη λίμνη Μόνο της Σιέρα Νεβάδα
Avax News
Οι πυλώνες αυτοί είναι τοποθετημένοι στους ανατολικούς πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα και αποτελούν απομεινάρια ενός μεγαλύτερου σώματος νερού με το όνομα Λίμνη Ράσελ.
atjehcyber
Επειδή η λεκάνη απορροής είναι κλειστή (δηλαδή, δεν έχει έξοδο), η λίμνη Μόνο εμφανίζει συγκέντρωση αλάτων. Η εξάτμιση του νερού λόγω του ξηρού κλίματος, κάνει τα άλατα συμπαγή.
promine
Οι πωρόλιθοι ορίζουν τα όρια της λίμνης. Οι σχηματισμοί ανθρακικού άλατος, δημιουργήθηκαν όταν ο ασβεστόλιθος βυθίστηκε γύρω από τις υπόγειες πηγές γλυκού νερού στα αλμυρά βάθη. Οι πύργοι αυτοί εμφανίζονται λόγω των φυσικών διακυμάνσεων του νερού αλλά και λόγω της απορρόφησης του γλυκού νερού για ανθρώπινη χρήση.
Τι πιστεύετε για αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες; Είμαστε σίγουροι πως κάποια από αυτά τα τοπία σας εντυπωσίασαν και σίγουρα θα θέλατε να τα δείτε από κοντά. Ο κόσμος μας είναι ένα απίστευτο μέρος!