Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Τα 10 πιο εμβληματικά μέρη για φωτογραφία

 




Για κάθε φωτογράφο υπάρχει μια λίστα με όμορφες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο που μπορεί να απαθανατίσει κατά τη διάρκεια της ζωής του. Μια τέτοια λίστα περιλαμβάνει δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε δυσπρόσιτα μέρη. Η λίστα με τα ακόλουθα περιλαμβάνει εμβληματικά μέρη για φωτογραφία, η λίστα μπορεί να διαφέρει για πολλούς, αλλά σίγουρα οι τοποθεσίες μπορούν να εντυπωσιάσουν τους πάντες.

10Salar De Uyuni, Βολιβία





Η μεγαλύτερη αλυκή του κόσμου που απλώνεται σε μια έκταση 10582 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Βολιβίας. Αυτή η γη περιέχει επίσης τη μεγαλύτερη ποσότητα χημικών όπως νάτριο, μαγνήσιο και κάλιο.

9Σερενγκέτι, Τανζανία


Το Serengeti είναι ένα από τα επτά θαύματα της Αφρικής, που βρίσκεται στη Βόρεια Τανζανία. Διαθέτει πλούσια ερημιά σε έκταση 12000 τετραγωνικών μιλίων. Το Serengeti φιλοξενεί τις μεγαλύτερες μεταναστεύσεις χερσαίων θηλαστικών στον κόσμο. Τα πλατιά λιβάδια, οι βραχώδεις σχηματισμοί και τα ιδιαίτερα είδη δέντρων γίνονται επίσης σκηνές που κόβουν την ανάσα για κάθε επισκέπτη.


8Νησί Γκαλαπάγκος


Αυτή η απομονωμένη νησιωτική ομάδα φιλοξενεί πολλά ενδημικά είδη ζώων και πτηνών. Καθώς βρίσκεται στον ισημερινό του Ειρηνικού Ωκεανού, οι τουρίστες μπορούν να το επισκεφτούν όλο το χρόνο. Η θεωρία του Δαρβίνου στο νησί Γκαλαπάγκος αποκαλύπτει επίσης την προέλευση πολλών ειδών ζώων, τα οποία περιλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO .


7Το νησί του Πάσχα


Αυτό το απομακρυσμένο νησί στον Νοτιοανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό, γνωστό για τα μνημειώδη αγάλματα που ονομάζονται moai. Τα mois είναι σκαλισμένα από τους ανθρώπους Rapa Nui μεταξύ 1100 και 1400 μ.Χ. Τα Mois είναι λαξευμένα από νεκρό ηφαίστειο στο νησί.


6Μάτσου Πίτσου, Περού


Το μυστηριώδες ερείπιο του 15ου αιώνα, που βρίσκεται μεταξύ Huayna Picchu και Machu Picchu στο Περού. Χτίστηκε από την αυτοκρατορία των Ίνκας το 1450 και καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1572. Στην πραγματικότητα αυτή η τοποθεσία κράτησε για τον κόσμο περισσότερα από 400 χρόνια κάτω από μια τεράστια ζούγκλα και ανακαλύφθηκε ξανά από τον Αμερικανό εξερευνητή Hilal Bingham το 1911


5Ανταρκτική


Το πιο άγριο και λιγότερο εξερευνημένο μέρος του κόσμου. Το σκληρό περιβάλλον στην Ανταρκτική κρατά μακριά τους συνδέσμους από τον σύγχρονο κόσμο και παραμένει η ομορφιά της φύσης. Αλλά οι επιστήμονες και οι εποχικοί ταξιδιώτες βοηθούν τον υπόλοιπο κόσμο να γνωρίζει ελάχιστα για την Ανταρκτική, κάτι που είναι εντελώς έξω από τη φαντασία σας.


4Βενετία, Ιταλία


Αυτή η βορειοανατολική πόλη της Ιταλίας αποτελείται από 118 μικρά νησιά που χωρίζονται με κανάλια και συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες. Η Βενετία γνωστή για τα έργα τέχνης της και τις λιμνοθάλασσες της, που έχουν καταχωρηθεί σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, η μοναδική πεζοδρομημένη πόλη στον κόσμο.


3Stonehenge, Αγγλία





Αυτό το σύνθετο μνημείο 5000 ετών είναι ένα από τα καλύτερα τουριστικά στην Αγγλία. Ο σκοπός της κατασκευής του stonehenge παραμένει ακόμα μυστήριο. Αυτό το μνημείο ευθυγραμμίστηκε τόσο με τα μέσα του χειμώνα όσο και με τα μέσα του καλοκαιριού ηλιοβασιλέματα.

Οι πέτρες Sarsen και οι μπλε πέτρες μέσω των οποίων χτίστηκε το stonehenge έχουν βάρος μεγαλύτερο από 25 τόνους. Η ευθυγράμμιση των βράχων και η διασταύρωση των ακτίνων του ήλιου μεταξύ των βράχων γίνεται ιδιαίτερη έλξη για τους επισκέπτες.

2Πυραμίδες της Γκίζας, Αίγυπτος


Ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, επίσης οι παλαιότερες και μεγαλύτερες πυραμίδες στον κόσμο. Αυτές οι πυραμίδες αφηγούνται την ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου και το αρχιτεκτονικό στυλ που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή δεν μπορεί να αντιγραφεί από τον σύγχρονο κόσμο. Η μεγάλη πυραμίδα της Γκίζας είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη στον κατάλογο των πυραμίδων της Γκίζας.

1Ταζ Μαχάλ


Το Ταζ Μαχάλ, το σύμβολο της αγάπης παραμένει ως το πιο δημοφιλές ιστορικό μνημείο της Ινδίας, που βρίσκεται στην Άγκρα, UP. Ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα των τουριστικών τοποθεσιών που πρέπει να δείτε για όλους. Το Ταζ Μαχάλ χτίστηκε από τον αυτοκράτορα των Μουγκάλ Σαχ Τζαχάν στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ. Ξεκινώντας από το 1632 Χρειάστηκαν σχεδόν 21 χρόνια για την ολοκλήρωση του Ταζ Μαχάλ.

perierga120.blogspot.com////

Comments