Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Τα 10 πιο άγρια ​​μέρη στη Γη!

 



Τα πιο άγρια ​​μέρη στη Γη

Μερικά από τα μέρη αυτής της λίστας παραμένουν διατηρημένα για να ισορροπήσουν τη ζωή στη Γη. Οι υπόλοιποι έχουν αφιλόξενο περιβάλλον που δύσκολα θα προχωρήσουν. Αυτά τα μέρη κρατούν την ομορφιά της φύσης σε πλήρες βάθος, γίνονται επίσης σπίτι για μερικά από τα πιο σπάνια είδη ζώων και φυτών.

10 Σιβηρία


Η Σιβηρία εμπλουτίζεται από πολλά γεωγραφικά αξιοθέατα, καλύπτει το 77% της Ρωσίας. Είναι μια από τις λιγότερο πυκνοκατοικημένες χώρες στον κόσμο, οι περισσότερες περιοχές καλύπτονται από πυκνά δάση. Είναι το σπίτι του μεγαλύτερου μέλους της οικογένειας γατών στον κόσμο, γνωστό ως τίγρη της Σιβηρίας.

Η Σιβηρία έχει πολλά απομονωμένα μέρη, το χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει στους -40 βαθμούς Κελσίου. Η πιο κρύα πόλη της Γης, το Γιακούτσκ, βρίσκεται επίσης στη Σιβηρία. Είναι επίσης καταφύγιο για 64 διαφορετικά είδη θηλαστικών και 280 είδη πουλιών.

9 Βόρεια Εδάφη του Καναδά


Μπορείτε να ζήσετε μια πλούσια άγρια ​​φύση στις βόρειες περιοχές του Καναδά, κυρίως ανέγγιχτη από τους ανθρώπους. Οι ντόπιοι στην περιοχή εξακολουθούν να διατηρούν τον αρχαίο τρόπο ζωής. Οι συνηθισμένοι για να βρουν τροφή με το κυνήγι, το ψάρεμα, χρησιμοποιούν μόνο φυσικούς πόρους για να μετακινήσουν την καθημερινότητά τους.

Το βόρειο δάσος σε αυτήν την περιοχή φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη ζώων, ειδικά για βίσωνες. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε μαύρη αρκούδα, κάστορα, μοσχάτο, γκρίζλι και φάλαινες στα βόρεια εδάφη του Καναδά.

8 Νησί Γκαλαπάγκος

Το νησί Γκαλαπάγκος έχει άφθονη άγρια ​​ζωή από οποιοδήποτε άλλο νησί στον κόσμο, που βρίσκεται στη Νότια Αμερική. Στην πραγματικότητα είναι ένα σύμπλεγμα 13 διαφορετικών ηφαιστειακών νησιών. Ένα φυσικό σπίτι για πολλά ενδημικά είδη στον κόσμο, μερικά από αυτά δεν μπορείτε να τα δείτε πουθενά αλλού στον κόσμο.

Είναι το μόνο μέρος όπου μπορείτε να δείτε θαλάσσια σαύρα στον κόσμο. Επίσης, οι χελώνες Γκαλαπάγκος, ο πιγκουίνος των Γκαλαπάγκος, τα γούνινα θαλάσσια λιοντάρια, τα 400 είδη ψαριών, τα 800 είδη μαλακίων γίνονται μοναδικά και κάνουν αυτό το νησί ένα μέρος για να δείτε την αγνή ομορφιά της φύσης.

7 Παπούα Νέα Γουινέα


Η πολιτεία της Παπούα της Νέας Γουινέας μπορεί να βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού, με πληθυσμό 7,1 εκατομμυρίων. Όπως τα Γκαλαπάγκος, είναι γνωστό για την τεράστια έκταση των τροπικών τροπικών δασών και των ηφαιστειακών λόφων. Στην πραγματικότητα, είναι πολύ δύσκολο να γίνει συγκοινωνιακή σύνδεση με αυτό το μέρος λόγω της πλούσιας άγριας φύσης του.

Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι είναι δύσκολο να βρεθεί ο συνολικός αριθμός των ζωικών ειδών της Παπούα. Μέχρι σήμερα αριθμεί 190 διαφορετικά είδη θηλαστικών, 70 είδη σαύρων, 110 είδη φιδιών, 6000 διαφορετικά είδη σκόρων και πεταλούδων από αυτό το μέρος. Το πυκνό τροπικό δάσος μπορεί να δει σχεδόν σε όλες τις περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των παράκτιων περιοχών.

6 Σεϋχέλλες


Οι Σεϋχέλλες είναι ένας από τους πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο που βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό. Είναι ένα από τα λίγα μέρη στη Γη που διατηρούν τη φυσική ομορφιά χωρίς να έχουν ανθρωπογενείς αλλαγές. Είναι ενδιαφέρον ότι η μισή έκταση της χώρας που είναι περίπου 220 τετραγωνικά χιλιόμετρα προστατεύεται από την κυβέρνηση με νόμο. Δεν είναι όλα μια ενιαία χερσαία χώρα, μια ομάδα 115 διαφορετικών νησιών.

Στις Σεϋχέλλες μπορείτε να βρείτε πολλά σπάνια είδη ζώων και φυτών, στην πραγματικότητα μερικά από αυτά δεν μπορούν να δουν πουθενά αλλού στον κόσμο. Αυτή η περιοχή έγινε καταφύγιο για 6000 διαφορετικά ενδημικά είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένων 250 διαφορετικών ειδών πτηνών, σαύρων, αμφιβίων, χελώνες και χελώνες.

5 Έρημος Γκόμπι, Μογγολία


Η έρημος Γκόμπι είναι η μεγαλύτερη έρημος της Ασίας, καλύπτει 500.000 τετραγωνικά μίλια αρών, που βρίσκεται στη Μογγολία. Η θλιβερή ερημιά της ερήμου Gobi αυξάνεται κάθε χρόνο, με αυτόν τον τρόπο γίνεται μεγαλύτερη με την πάροδο του χρόνου.

Η έρημος Γκόμπι είναι γνωστή για τους μοναδικούς σχηματισμούς αμμοθινών, που έχουν ύψος σχεδόν 200 μέτρα. Η θερμοκρασία σε αυτό το σημείο αλλάζει από -40 βαθμούς Κελσίου έως 40 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια διαφορετικών εποχών. Μπορείτε επίσης να βρείτε μερικά σπάνια είδη φυτών στην έρημο Γκόμπι

4 έρημος Σαχάρα


Η Σαχάρα είναι η πιο καυτή έρημος στη Γη που απλώνεται σε τμήματα 11 χωρών σε έκταση 3,5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μιλίων. Τα κύματα καύσωνα, οι αμμόλοφοι και άλλες σκληρές συνθήκες της Σαχάρας την καθιστούν ένα εντελώς αφιλόξενο περιβάλλον για την ανθρώπινη ζωή. Υπάρχουν 2 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε διαφορετικά μέρη της Σαχάρας όπου οι συνθήκες είναι κατάλληλες για καθημερινή ζωή.

Μετρά χιλιάδες διαφορετικά είδη φυτών στην έρημο Σαχάρα. Οι 156 βαθμοί Κελσίου είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη θερμοκρασία στην έρημο Σαχάρα το 1922 σε τμήμα της Λιβύης.

3 Ανταρκτική


Η Ανταρκτική είναι η μεγαλύτερη έρημος στη Γη που καλύπτει τεράστιες εκτάσεις έκτασης 5,4 εκατομμυρίων τετραγωνικών μιλίων. Είναι επίσης το πιο κρύο μέρος σε αυτόν τον κόσμο, με μέση θερμοκρασία -58 βαθμούς Φαρενάιτ. Αυτή η ακραία κατάσταση καθιστά την Ανταρκτική ανέγγιχτη από τον άνθρωπο.

Οι μόνοι επισκέπτες στην Ανταρκτική είναι οι επιστήμονες για διαφορετικό πείραμα, στην πραγματικότητα κανείς δεν έχει ιδιοκτησία για αυτό το μέρος, χωρίς κυβερνητικούς κανόνες. Με αυτόν τον τρόπο η Ανταρκτική μπορεί να είναι ένα πλήρες φυσικό αποθεματικό μέρος.

Πάνω από το 70 τοις εκατό του γλυκού νερού στη Γη αποθηκεύεται στην Ανταρκτική σε μορφή πάγου. Κατά τη χειμερινή περίοδο η περιοχή της Ανταρκτικής επεκτείνεται σε αρκετά μίλια. Οι αποικίες πιγκουίνων, φαλαινών, άλμπατρος και φώκιες είναι κυρίως είδη ζώων στην Ανταρκτική.

2 Τροπικό Δάσος του Αμαζονίου


Το μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον κόσμο που καλύπτει μια έκταση 1,4 δισεκατομμυρίων στρεμμάτων βρίσκεται στη Νότια Αμερική. Είναι μια χώρα για την παρακολούθηση της πλούσιας βιοποικιλότητας στον κόσμο. Πολλά μέρη του Αμαζονίου είναι ακόμα ανεξερεύνητα από τον άνθρωπο λόγω της αδιανόητης ερημιάς του.

Το τροπικό δάσος του Αμαζονίου προστατεύεται επίσης από το νόμο για την εξισορρόπηση του οικοσυστήματος της φύσης. Είναι επίσης το σπίτι για 10 γνωστά είδη ζώων στη Γη. Τα 40000 διαφορετικά είδη φυτών μοιάζουν με τον φυσικό πλούτο του δάσους του Αμαζονίου, ενώ φιλοξενούν και επικίνδυνα είδη όπως η ανακόντα και η τζάγκουαρ.

1 Βαθύς ωκεανός


Έχει ήδη διαπιστωθεί ότι πολλές χερσαίες περιοχές είναι ακόμα ανέγγιχτες από τον άνθρωπο. Τότε τι γίνεται με τους βαθείς ωκεανούς που καλύπτουν το 70 τοις εκατό της επιφάνειας της Γης; Χρειάστηκαν σίγουρα αρκετοί αιώνες για να γίνει μια σε βάθος εξερεύνηση στα βαθιά του ωκεανού.

Ένα είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολλά πράγματα κάτω από το βάθος του ωκεανού που μπορούν να δώσουν πολύτιμες πληροφορίες στην ανθρωπότητα. Μπορεί να αφορά αρχαίους πολιτισμούς, σχηματισμό της Γης ή μυστηριώδη πλάσματα. Η τάφρο Μαριάνα στην περιοχή Γκουάμ του Ειρηνικού Ωκεανού είναι το βαθύτερο σημείο στη Γη με βάθος 11.034 μέτρων. Η εξερεύνηση σε αυτό το μοναδικό σημείο στον Ειρηνικό Ωκεανό γίνεται πολύ δύσκολη για τους επιστήμονες, οπότε ολόκληρη η εξερεύνηση του ωκεανού σίγουρα έμεινε ως όνειρο για την ανθρωπότητα.

perierga120.blogspot.com////

Comments