Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Οδηγός για τη νέα σχολική χρονιά: Όσα χρειάζεται ένας μαθητής





 Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να αναμένεται στις 11 Σεπτεμβρίου 2024, μαθητές και οι γονείς βρίσκονται ήδη σε πυρετώδεις προετοιμασίες για να εξασφαλίσουν ότι όλα είναι έτοιμα για την επιστροφή στο σχολείο.

Εάν νιώθετε πελαγωμένοι και αγχώνεστε πως σίγουρα κάτι έχετε ξεχάσει, διαβάστε παρακάτω έναν αναλυτικό οδηγό με όλα όσα χρειάζεται ένας μαθητής, ώστε να ξεκινήσει τη χρονιά οργανωμένα και με αυτοπεποίθηση.

Σχολικά είδη

Τσάντα: Επιλέξτε μια τσάντα ανθεκτική και με καλή υποστήριξη στην πλάτη. Προτιμήστε μια με πολλές θήκες για την καλύτερη οργάνωση των σχολικών ειδών.

Κασετίνα: Η κασετίνα πρέπει να περιέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία γραφής, όπως στυλό, μολύβια, γόμα, ξύστρα, μαρκαδόρους, και χάρακα.

Φάκελοι και κλασέρ: Βοηθούν στην οργάνωση των φύλλων εργασίας και των σημειώσεων.

Χαρτικά: Α4 χαρτί, σημειωματάρια, και αυτοκόλλητες σημειώσεις είναι χρήσιμα για τη διαχείριση των μαθητικών υποχρεώσεων.

Ψηφιακά Εργαλεία

Υπολογιστής ή tablet: Είναι χρήσιμα εργαλεία για εργασίες, έρευνες και τη συμμετοχή σε διαδικτυακά μαθήματα.

Εκτυπωτής: Ιδανικός για την άμεση και γρήγορη εκτύπωση εργασιών και σημειώσεων.

USB stick: Για την αποθήκευση και μεταφορά ψηφιακών αρχείων.

 Σχολικά βιβλία και υλικό

Βιβλία και εκπαιδευτικό υλικό: Σιγουρευτείτε ότι ο μαθητής έχει όλα τα απαραίτητα βιβλία και υλικά που προβλέπονται από το πρόγραμμα σπουδών.

Αναλώσιμα: Όπως σελιδοδείκτες, μαρκαδόρους υπογράμμισης και καλύμματα βιβλίων.

 Οργάνωση χώρου

Γραφείο μελέτης: Ένας άνετος και οργανωμένος χώρος για μελέτη είναι κρίσιμος. Φροντίστε να έχει καλό φωτισμό και να είναι απαλλαγμένος από περισπασμούς.

Ράφια ή βιβλιοθήκη: Για την αποθήκευση βιβλίων, τετραδίων και άλλων σχολικών ειδών.

Οργάνωση

Μελετήστε πως θα οργανώσετε την σχολική τσάντα του μαθητή ώστε η χρήση της να είναι πρακτική και εύκολη.

Επίσης, θα χρειαστεί να οργανώσετε και το χώρο μελέτης του παιδιού. Θα χρειαστείτε μια μολυβοθήκη, ένα χώρο στη βιβλιοθήκη για τα βιβλία του, ένα συρτάρι για να τακτοποιήσετε τα υπόλοιπα πράγματα.

Στα σχολικά είδη, στα τετράδια και στα βιβλία, τοποθετήστε ετικέτες με το ονοματεπώνυμο του παιδιού και το σχολικό τμήμα που ανήκει.

Σχολική λίστα: Προσφορές και εκπτώσεις

Σχολική λίστα: Προσφορές και εκπτώσεις

Επανεξέταση της σχολικής λίστας

Πριν ολοκληρώσετε τις αγορές σας, επανεξετάστε τη σχολική λίστα σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα είδη. Σκοπός σας είναι είστε έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά, χωρίς να χρειαστεί να χάνετε χρόνο και χρήμα για αγορές «τελευταίας στιγμής»


Σχολική λίστα δημοτικού: Αγορές Με Σύνεση

Ξεκινήστε με τα βασικά είδη όπως μολύβια, γόμες, στυλό κ.λπ. Στη συνέχεια, προχωρήστε σε πιο εξειδικευμένα είδη όπως τετράδια και εξοπλισμός ζωγραφικής. Μην παρασύρεστε από φανταχτερά είδη που «χτυπάν» στο μάτι και επιλέξτε σχολικά είδη αποκλειστικά από τη λίστα που έχετε φτιάξει.


Προσωπικό Στυλ

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να επιλέξουν προϊόντα που αντανακλούν το προσωπικό τους στυλ και γούστο. Επιλέγοντας προϊόντα που τους αρέσουν, θα τα κάνει πιο ενθουσιασμένα για το σχολείο. Επιλέξτε είδη με χρώματα και σχέδια που σας αρέσουν, για να κάνετε την εμπειρία της σχολικής χρονιάς ακόμα πιο ευχάριστη.


Επαναχρησιμοποίηση περσινών ειδών

Όταν δημιουργήσετε τη λίστα με τα απαραίτητα είδη, ελέγξτε αν υπάρχουν παλιά είδη που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν: Μαρκαδόροι ζωγραφικής, μολύβια που έχουν περισσέψει από την προηγούμενη σχολική χρονιά, ψαλίδια κ.τ.λ. Αν τα παλιά σας είδη είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αποφεύγοντας την αγορά νέων.

perierga120.blogspot.com////

Comments