Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

Σπάνιο σχέδιο του Τιτανικού μήκους δέκα μέτρων πωλείται για 200.000 λίρες



Το 1912, βυθίστηκε ο Τιτανικός. Το θρυλικό υπερωκεάνιο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας προς τη Νέα Υόρκη συγκρούστηκε με παγόβουνο και κατέληξε στον πάτο του Βόρειου Ατλαντικού Ωκεανού με αποτέλεσμα πάνω από 1.500 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Από τότε οτιδήποτε σχετίζεται με το υπερωκεάνιο έχει αποκτήσει ιδιαίτερη αξία, πολλές φορές και χρηματική.

Σύμφωνα με Διεθνή Μέσα, ένα σχέδιο του υπερωκεάνιου πρόκειται να πωληθεί για τουλάχιστον 200.000 λίρες σε δημοπρασία. Το συγκεκριμένο σχέδιο είχε χρησιμοποιηθεί στην έρευνα μετά τη βύθιση του πλοίου.

Το σχέδιο αυτό, μήκους 10 μέτρων, ήταν παραγγελία του Βρετανικού Συμβουλίου Εμπορίου έτσι ώστε να αξιοποιηθεί στην έρευνα των 36 ημερών μετά το θρυλικό ναυάγιο.

ο σπάνιο σχέδιο χρησιμοποιήθηκε από μάρτυρες και εμπειρογνώμονες για την εξακρίβωση της αιτίας της τραγωδίας και περιέχει ακόμη και πρωτότυπα σημάδια κιμωλίας που δείχνουν τι συνέβη.

Δείτε το σχέδιο του Τιτανικού

Πώς χρησιμοποιήθηκε

Το τεράστιο σχέδιο, το οποίο ήταν τοποθετημένο σε λινό ύφασμα, ήταν τόσο καίριο για την έρευνα που αναρτήθηκε στην επίσημη αίθουσα ακρόασης, ώστε οι μάρτυρες να μπορούν να το επικαλούνται κάθε φορά που το χρειάζονταν.

Αναλυτικότερα, το χειροποίητο σχέδιο του Τιτανικού δημιουργήθηκε από αρχιτέκτονες της White Star Line για τη βρετανική έρευνα του 1912 σχετικά με τη βύθιση του πλοίου, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την καταστροφή.

perierga120.blogspot.com////

Comments